Για Αρχάριους

Τι είναι το Aikido;

Το Aikido είναι μια σύγχρονη πολεμική τέχνη, μια μέθοδος αυτοάμυνας και σωματικής άσκησης με σκοπό τη συνολική βελτίωση σώματος και πνεύματος. Όπως το Judo, το Karate και το Kendo, το Aikido ανήκει στις τέχνες του budo, δηλαδή στις Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν όχι ως εργαλεία πολέμου, αλλά ως τρόποι σωματικής και πνευματικής άσκησης.

Το Aikido βασίζεται σε ρίψεις και ακινητοποιήσεις οι οποίες εκμεταλλεύονται το βάρος και την κίνηση του επιτιθέμενου. Έχει αμυντικό χαρακτήρα και ο τρόπος άσκησής του δίνει έμφαση στην δεξιοτεχνία και την σωστή τεχνική, όχι στην ωμή δύναμη. Για αυτόν το λόγο, τυπικά, η εξάσκηση είναι μη ανταγωνιστική.

Εμείς

Στο Aikido South Athens ακολουθούμε το στυλ του Aikikai και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον τρόπο προπόνησης των παραδοσιακών Ιαπωνικών Dojo. Δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια ευελιξίας και αντοχής, καθώς πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το σώμα, προκειμένου κάποιος να εμβαθύνει στη προπόνηση αυτής και οποιασδήποτε άλλης τέχνης.

Δοκίμασε το

Η πρώτη εβδομάδα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς ανάγκη εγγραφής, με μια απλή φόρμα γυμναστικής. Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε οποιονδήποτε άνω των 15 ετών. Η εξάσκηση μας γίνεται στον χώρο του Southern Judo Academy όπου πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε μπορείτε ελεύθερα να παρακολουθήσετε και να μιλήσετε με τον Δάσκαλο Γιώργο Μαργαρίτη (5o Dan Aikikai).

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον Γιώργο Μαργαρίτη τηλεφωνικά, καλώντας στο 697 477 0989, ή μέσω Facebook